Sajt o noževima i za ljubitelje noževa – www.nozevi.rs 

Facebook E-mail

Ručni oštrač za noževe i sekire sa dve granulacije prodato

Dvostrani kamen za ručno oštrenje
Kamen za ručno oštrenje noževa i sekira na terenu i u prirodi ima dve granulacije za fino i grubo ručno brušenje.
Gumena oplata kamena koja ga štiti je ujedno i rukohvat pri radu , pogodno je da se kvasi kamen prlikom oštrenja.
Prečnim gume 72mm.
Visina gume 29mm.
Prečnik kamena 57mm.
Visina kamena 22,5mm.
Zemlja porekla Sweden.
cena 20.00€
 

Bark River custom fire steel prodat

Bark River custom fire steel
Bark River svetski poznata firma iz Escanaba, Michigan, USA osnovana kasnih 70-ih godina poznata je po vrhunskom kvalitetu noževa za izradu koriste moderne materijala kao i tradicionalne . U tehnologiji izrade noževa izvlače maksimum iz materijala i kvalitet ne kvare decenijama. Vlasnik i menadžer Mike Stewart sa dosta iskustva radio je za Blackjack Knives i Marble's Knife svo svoje znanje je uložio u Bark River Knife & Tool Co. i danas je to jedna ultra moderna fabrika sa modernim dizajnom noževa i vrhunskim kvaltetom . Bark River za svoje noževe i sekire daje doživotnu garanciju to govori o kvalitetu proizvoda.
Kremen za paljenje vatre ili kako ga amerikanci zovu u prevodu "vatreni čelik" ovo je custom model sa drškom od crne mikarte bark river ih radi sa drškama od skoro svih materijala koje koristi za izradu drški kako bi korisnik mogao da upari nož sa kremenom . Takođe dosta Bark riverovih fotrola ima mesto za kremen .
Kremen je vrhunskog kvaliteta neverovatno lako pali vatru baca jako veliku varnicu.
Drška le od crne mikarte.
Dužina kremena 67mm.
Debljina kremena 9,5mm.
Ukupna dužina kremena 110mm.
Zemlja porekla USA.
cena 50.00€
 

BM Knives Fire steel (kremen) custam

BM Knives Fire steel (kremen) custam
BM Knives je firma koja se bavi izradom i prepravkama noževa kao i potrošnim materijalom opremom koja se tiče ove oblasti, iza firme stoji Velibor Borko Milovanović rođen 1982 godine u Paraćinu odrastao u Deliblatskoj peščari mesto Devojački Bunar (Pesak). Od malena gaim ljubav ka noževima što kasnije prerasta u strast pa i u profesiju . Po struci alatničar , kuvar i fotograf (kreativac) ali izrada noževa je: prava stvar, strast, opsesija. Noževe izrađujem sa ljubavlju i pažljivo tako da iz radionice ne izlaze škartovi samo upotrebljivi komadi . U mogućnosti smo da izradimo svaki nož kao i da ispunimo svaku želju klijenta, takođe radimo: restauraciju ,poliranje ,oštrenje ,izradu fotrola i prodaju potrošnog materijala.

Kremen za paljenje vatre u prirodi kotisti se tako što predmetom sa oštrom ivicom vršite smicanje niz kremen, to stvara trenje i baca varnicu koja startuje vatru.
Može da se koristi u vlažnim uslovima.
Drška na kremenu se radi ručno od drveta po želji i po obliku po želji.
Kremen koji koristimo u izradi je uvezen iz USA.
Dužina kremena 85mm.
Debljina kremena 8mm.
cena 20.00€
 
Home CataBlog Item

Autorska prava BM KNIVES - www.nozevi.rs. Sva prava zadržana za lični sadržaj autora sajta. Izgled inspirisan Eclipse temom.