Profesionalni Kuvarski (Kuhinjski) Nož 45cm Messer Konig Austria 013

Profesionalni Kuvarski (Kuhinjski) Nož 45cm Messer Konig Austria
Svaka ozbiljna kuhinja i ozbiljan kuvar mora da poseduje vrhunski profesionalni nož oruđe za rad, jer postoji jedna stara izreka da je tup nož u kuhinji opasniji nego oštar a to je u praksi zato što sa tupim nožem koristite veliku silu i opterećenje da bi sekli pa kada i dođe do nezgode povrede su teške . Dobar kuvarski profesionalni nož mora da bude: uvek jezivo oštar i čist , prave se od najfinijeg steinless čelika otpornih na prirodne kiseline. Ovo je pravi primerak vrhunskog profesionalnog noža pravljen jako skupom tehnikom hladnog mašinskog kovanja koja je spora i mukotrpna ali su rezultati savršeni. Održavanje oštrice je vrlo jednostavno na kuhinjskom masatu a kada se zatupi ovakav nož što se retno desi ide kod profesionalca na oštrenje . Ovakvi noževi se čuvaju u drvenim, stonim ili zidnim držačima ili na zidnom magnetu nikako u fioci sa drugim noževima ili u nekoj posudi sa gomilom metalnih pomagala. Prave se da traju jako dugo i da se dosta eksplatišu teško ih je istupiti ali uz obavezno pravilno čuvanje i održavanje.
Sečivo je izrađeno od najfinijeg steinless X50CrMoV15 čelika sa intarzionim odbojnikom.
Drška je izrađena ergonomski od specijalne vrste bakelitne plastike ili laminiranog ipregniranog drveta otpornog na vlagu.
Dužina sečiva 310mm.
Širina sečiva 55mm.
Debljina sečiva 4,5mm.
Ukupna dužina noža 450mm.
Tvrdoća 56-58 HRC.
Zemlja porekla Austria.
cena 120.00€

Fiskars nož za usitnjavanje povrća i želeni.

Fiskars nož za usitnjavanje povrća i zeleni.
Nož namenjen za usitnjavanje namirnica u kuhinji sistemom klackalice lako i brzo završava posao.
Sečivo je izrađeno od rostfrei čelika.
Drške od crne bakelitne plastike.
Dužina sečiva 255mm.
Debljina sečiva 1,5mm.
Tvrdoća 54-56 HRC.
Zemlja porekla:Germany.
cena 12.00€

Impa Zemun nož za sir i pršut

Impa Zemun nož za sir i pršut
Impa Zemun svima dobro poznata firma na adresi Marije Bursać 7. Skoro sam siguran da među zaljubljenicima u noževe nema ko nije odlazio da vidi šta ima na popustu. Osnovana je 1998 godine, vrlo ambiciozno ali jako neprofesionalno, stoga je vec 2000 godine ugašena . Secam se kao tinejdzer sanjao sam da cu imati Impin tanto nož ali sada iz ovog ugla gledano to i nije tako impresivan komad ali u tom trenutku sam bio očaran.Puno su radili za vojsku stoga imaju dosta borbenih modela noževa možda je u tome i bila greška ali radili su dosta i kuhinjskih i mesarskih noževa.Impa je u samom startu koristila dobre materijale i vodili su računa o termičkoj obradi što kasnije nije bio slučaj. U svakom slučaju Impa je ostavila traga u našoj industriji hladnog oružja . Danas je (delta holding) vlasnik svega, mašina više nema, prodate su firmi u Novom Sadu , njihov diskont u Marije Bursać je otvoren nije mi jasno zašto jer sem par paradnih vojnih noževa i jedne preskupe svečane sablje nema ništa više samo jedan stariji gospodin sa puno uspomena.
Nož namenjen za sečenje sira i pršute na sečivu ima rupe kako bi se izbeglo trenje i lepljenje za sečivo.
Sečivo izradjeno od 420 steinless čelika visokog sjaja.
Drška udobna za ruku od bukovog drveta.
Dužina sečiva 250mm.
Debljina sečiva 2mm.
Ukupna dužina noža 375mm.
Tvrdoća55-57 HRC
Zemlja porekla Srbija .
cena 30.00€